Oud

Iedere dag, iedere grijze haar, iedere rimpel brengt je dichter bij de ouderdom. Maar wanneer is iemand werkelijk oud? 

Heus niet bij de eerste grijze haar; dan heb je doorgaans nog tientallen jaren voor de boeg. Je bespaart jezelf dus bakken met geld als je op dat moment besluit om nooit je haar te verven.

En ook niet bij de eerste rimpel; die kun je niet eens aanwijzen. Als je namelijk de eerste rimpel ontdekt, dan heb je er al minstens vijf. En daarbij: sommige wel degelijk echt oude mensen hebben nauwelijks rimpels.

Ben je dan oud vanaf het moment waarop je eerste kleinkind het levenslicht ziet? Absoluut niet! Elk nieuw kleinkind is een wonder dat je tien jaar jonger maakt.

Misschien ben je oud, als je jezelf vanaf de zijkant in de spiegel bekijkt en je ziet dat je buikwand niet meer in staat is de buikinhoud in toom te houden. Zo’n buikje is beslist confronterend. Maar het is fijn dat een goedgesneden jasje of een wijdvallend bloesje de boel enigszins kan camoufleren. Er zijn dames die menen dat ze zich ondanks de beperkingen van hun buikwand nog steeds een strak kort jurkje kunnen permitteren. Dom dom.

Of ben je oud als je valt en je blijft liggen omdat je niet meer kunt opstaan vanwege een gebroken heup? Als ze de stukken van je heupbeen dan weer aan elkaar schroeven en je op krukken door het huis strompelt? Dat is heftig kan ik je vertellen en het komt erg dicht bij oud.

Maar toch. Als je grijs haar én rimpels hebt, geen goedgesneden jasje draagt én geen kleinkinderen hebt, je heup breekt én op krukken door het huis strompelt, ja, dan ben je inderdaad echt oud.

De mogelijkheid hieronder een reactie te geven vervalt twee weken na publicatie.

Dit bericht is geplaatst in W.v.t.t.k. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Oud

  1. Janneke schreef:

    Ha Joke, dat buikje dat vind ik niet leuk. Vandaag een jurkje gekocht wat me goed staat, maar de eerste….vreselijk. Gelukkig was Astrid er bij en een goede verkoopster! Tja, en sorteren en wegdoen van kleding….ook iets confronterends. Gelukkig is alles relatief en zijn er behoorlijk wat dikkere mensen dan jij en ik. Ook jongeren!

Reacties zijn gesloten.