Mijn blog en ik

Dit blog is gestart, toen ik mijn werk als communicatiemedewerker in een ziekenhuis heb ingeruild voor een bestaan als zelfstandig publicist, pensionada en oppasoma. Vanaf dat moment had ik de ruimte en de tijd om vrijuit te schrijven over wat me bezig houdt. Op internet, een mooi platform, waar alleen ieders eigen grenzen en die van de wet gelden.

Ik schrijf over communicatie, over dokters, over Bornholm en over wat verder ter tafel komt.

 

Communicatie en zo
Ik ben opgeleid in de voorlichtingskunde en heb vele jaren in de communicatie gewerkt. Wat een raar vak is dat. Ik moest alles vergeten wat ik geleerd had. Dat is slechts ten dele gelukt, vooral omdat wat ik in mijn opleiding geleerd heb, zo logisch en onweerlegbaar is. De theorie klopt, maar de praktijk is weerbarstig, zegt men dan. Wat er schuurt tussen theorie en praktijk komt vaak in mijn blogs terug.

De dokters en wij
De meeste dokters zijn intelligent, duur opgeleid en hebben het beste met hun medemensen voor. Maar dat betekent niet dat ze de baas zijn over onze gezondheid, laat staan over ons leven of onze dood. Ze hebben veel macht. Ik zou liever minder afhankelijk van hen zijn. Toch: het is aan onszelf om ons lot in eigen hand te houden, tenzij we zo ziek of zo oud zijn, dat we moeten loslaten. Dan hebben we recht op alle gewenste zorg die maatschappelijk te verantwoorden is. In mijn blogs schrijf ik over de sterke en de zwakke kanten van de gezondheidszorg.

Bornholm
Dit Deense Oostzee-eiland heeft mijn bijzondere belangstelling. Ik breng er soms meerdere maanden per jaar door en schrijf over wat me daar opvalt.

W.v.t.t.k.
Wat verder ter tafel komt: vaak het laatste punt op een vergaderagenda vóór de rondvraag. Je kunt dan onderwerpen aankaarten die niet aan de orde zijn geweest. Ik schrijf hier over dagelijkse dingen: een natte zomer, een spelend kind, een zieke hond, een grote of kleine ergernis. Ook vind je onder dit kopje besprekingen van boeken en films.

På dansk
Jeg har nogle af mine blogs oversat på dansk. Tusind tak til Lena Winge, du hjælper mig så fint!

Reageren op een blog? Heel graag! Hou er rekening mee, dat het een tijdje duurt voordat je reactie op de site te zien is.